CampZone - dag 1

Door Bubbles op zaterdag 2 augustus 2014 01:53 - Reacties (4)
Categorie: CampZone 2014, Views: 3.100

De eerste echte volledige dag zit er inmiddels op. Afgelopen nacht mochten we rond de klok van 12 uur eindelijk het kampeerterrein oprijden en wonder boven wonder was er ditmaal genoeg plek op het veld waar ik graag op wilde staan. Missie geslaagd en we konden dus beginnen met alles op gaan bouwen.

Om te beginnen maar eens een tweetal bouwlampen neerzetten en een stroomaansluiting regelen. Daarna hadden we voldoende licht om het framewerk voor de houten vloer neer te leggen. Om 1 uur zat die in elkaar en was het een kwestie van de vloerplaten op de goede plek neerleggen. Even later konden we dan ook verder met het opbouwen van het buizenframe van de bungalowtent, om daarna het tentdoek eroverheen te draperen.

Daar bleef het echter ook bij, aangezien m'n tentmaat was vergeten de haringen in te laden. Dan maar dat negeren en de auto's leeg ruimen en onze eigen slaaptentjes op te zetten. Bedden klaarleggen, auto's wegbrengen naar het parkeerveld en om kwart over 3 's-nachts konden we voldaan een beugeltje open ploppen. Daarna nog even gauw douchen om weer wat op te warmen en dan de slaapzak in om een welverdiende nachtslaap te hebben om half 5.

Helaas werd ik vanochtend dan wel rond 9 uur wakker en kwam ik er een half uurtje later ook daadwerkelijk uit. Gelukkig niet vanwege de hitte, mijn tent staat 's-ochtends in de schaduw, maar gewoon omdat er teveel gestommel om me heen was en we nog voldoende werk voor de boeg hadden: m'n tentgenoot mocht terug rijden naar huis om de haringen op te halen en tevens nog wat boodschappen te doen. Ik kon in die tussentijd bezig om orde op zaken te brengen in onze gezamelijke tent.

Spullen eruit mikken, party tent opzetten zodat we in de frisse buitenlucht toch nog in de schaduw kunnen zitten, gasfornuis opbouwen en aansluiten, tafels uitzoeken, op volgorde zetten en verder opbouwen, eigen pc spullen uitzoeken en de boel weer in elkaar zetten zodat ik uiteindelijk om 1 uur 's-middags met de zweetdruppels op m'n gezicht m'n pc draaiend had en een muziekje op kon zetten. Hoogste tijd voor lunch en even wat ontspannen.

Dat is immers wel waarvoor je naar campzone gaat; het is niet een reguliere lanparty waar een blik nerds is opengetrokken, om vervolgens zeer geconcentreerd naar hun monitor te staren om een spelletje te winnen. Campzone gaat eigenlijk met name om de gezelligheid met 1000 man op een camping waar je toevallig je computer bij je hebt, er een fantastisch snel netwerk ligt, je competities kan spelen op de computer, of op het activiteitenveld en verder vooral lekker kan ontspannen en tot rust kan komen.

Eind deze middag begon de hitte gelukkig weer wat af te nemen en kwam de energie terug om de laatste paar karweitjes af te ronden: haringen de grond in slaan om de tent vast te zetten, koken, laatste spullen in de tent opruimen om een definitieve plek te geven en meer leefruimte te creëeren. Na het avondeten nog een aflevering Mythbusters kijken en het plan hebben om lekker optijd naar bed te gaan omdat je de afgelopen nacht drastisch te kort hebt geslapen. Wordt er bekend gemaakt dat er een kampvuur wordt opgestookt.

Mensen die vorige edities van campzone hebben meegemaakt (danwel zelf, danwel gelezen via mijn blogs van vorige edities) weten dat dat garant staat voor niet vroeg naar bed gaan. Wat dat betreft valt nu dan eigenlijk nog de schade mee: het is nog geen twee uur 's-nachts en ik ben alweer terug en druk bezig een nieuwe blog te schrijven. Morgen heb ik gelukkig een stuk minder dingen op de planning staan, en is het dus ook een stuk minder erg als ik wat langer ga uitslapen. Er moeten slechts wat boodschappen gedaan worden voor dit weekend, en dan houdt het wel weer op met verplichtingen. Geen haast dus. Het is immers vakantie.

-bubbles out-

Volgende: CampZone - dag 2 08-'14 CampZone - dag 2
Volgende: CampZone - dag 0 07-'14 CampZone - dag 0

Reacties


Door Tweakers user Pataar, zaterdag 2 augustus 2014 12:13

Hoelang duurt campzone?

Door Tweakers user Jancob, zaterdag 2 augustus 2014 13:32

Campzone duurt tot 11 augustus

Door Tweakers user Steephh, zaterdag 2 augustus 2014 14:11

En gaan jullie nog last hebben van de regen?

Door Tweakers user mavaros, zondag 3 augustus 2014 09:25

Jammer dat er in mijn computerspelletjestijdperk niet zo'n kamp was. Ik had me daar prima vermaakt denk ik.

Veel plezier op dit evenement. ;)

Reageren is niet meer mogelijk