Teh interwebz is here

Door Bubbles op vrijdag 26 september 2008 10:30 - Reacties (13)
Categorie: Random meuk, Views: 5.149

Vandaag is het dan zover, ik krijg eindelijk mijn internetverbinding thuis. Vanmiddag komt de monteur langs om de boel aan te sluiten en dan kan ik thuis eindelijk weer eens internetten, na een maand zonder te hebben gezeten. Toen was ik namelijk verhuisd.

Op zo'n moment kom je er eigenlijk wel achter hoeveel je het internet dagelijks gebruikt. Nou heb ik het geluk dat mijn werk op de computer is, waar we ook een internet aansluiting hebben, maar sommige dingen kunnen niet op werk. Online games spelen zit er bijvoorbeeld niet in. En als je de pech hebt dat je steam-spellen hebt en bent vergeten in te stellen dat je geen updates wilt downloaden voor je spellen, kan je die zonder internetverbinding ook niet spelen.

Kennelijk was het overigens ook een drukke maand in mijn mailbox. 180 mailtjes zijn er binnen gekomen. Gelukkig kan ik die via webmail wel bekijken en beantwoorden, maar ik pop ze toch liever gewoon naar mijn pc thuis, waar ik de rest van mijn mailarchief heb staan.

Dingetjes downloaden (of uploaden) zit er overigens ook niet echt in. Al was het maar omdat ik hier achter een corporate firewall zit waar een aantal poorten dicht zijn gegooid. En dan zijn er natuurlijk ook nog de nieuwssites en fora waar je dagelijks op zit, verspreid over de hele dag. Maar dus niet 's-avonds en in het weekend omdat je dan geen internet hebt. En je dus tevens dan ook niet je mail kan bekijken of beantwoorden. Erg vervelend allemaal, maar daar komt als het goed is tegen het eind van deze middag verandering in. FIJN!

-bubbles out-

Volgende: Interwebz (2) 10-'08 Interwebz (2)
Volgende: ARRRRR! 09-'08 ARRRRR!

ReactiesDoor Tweakers user Simon Verhoeven, vrijdag 26 september 2008 10:37

Proficiat, zal een gelukkig weerzien zijn.

Door Tweakers user Roelant, vrijdag 26 september 2008 10:43

Pop is zo '99, probeer IMAP eens. Heb je al je items overal hetzelfde. ;)

Door Tweakers user Comgenie, vrijdag 26 september 2008 11:15

Heb zelf gewoon een HSDPA usb stick. Overal internet :P, en dus ook tijdens mijn verhuizing. En mijn abbo (20 euro p/m) is zelfs voldoende om online te gamen :D. Maar ok, het is niet zo mega snel :P

Door Tweakers user SilentSimon, vrijdag 26 september 2008 11:36

Heb laatst mijn Touch Diamond gebruikt een dag lang als internet router, eigenlijk ging dat verbazingwekkend goed :)

Door Tweakers user Snake, vrijdag 26 september 2008 12:15

@Roelant ik krijg zoveel MB / mail per dag binnen dat dat niet gaat :+

Door Tweakers user woekele, vrijdag 26 september 2008 15:19

Monteur? Tweaker?

Door Tweakers user Bubbles, vrijdag 26 september 2008 16:03

Gratis monteur bij afsluiten abonnement. Dus vandaar. Scheelt mij weer. Maar ik ben er vandoor, monteur komt over een half uurtje langs. :)

Door Tweakers user D2k, vrijdag 26 september 2008 16:37

Ik zit na mijn verhuizing al 2 maanden zonder....
Als het goed is worden we vandaag weer aangesloten.....

En zo niet, is er altijd nog de optie van het draadloze netwerk van de buren :+

Door Tweakers user T-vW, zaterdag 27 september 2008 10:47

@Snake: dat is bs want met pop haal je ALLE mail binnen. met IMAP alleen de headers dus IMAP is beter. juist voor veel mee :P

Door Tweakers user Chip., zaterdag 27 september 2008 16:53

@woekele ik dacht precies hetzelfde :P

Door Tweakers user omgwtfbbq, zondag 28 september 2008 12:35

Tjonge, een maand o_o

Ik heb gister voor het eerst sinds een week weer internet. Je hebt gelijk dat je er dan opeens achterkomt hoe vaak je het gebruikt eigenlijk...

Door Tweakers user mae-t.net, zondag 28 september 2008 15:27

Wat betreft IMAP: ideaal als je een eigen server hebt of onbeperkte quota. Anders vreselijk onhandig.

Reageren is niet meer mogelijk