Interwebz (4)

Door Bubbles op maandag 13 oktober 2008 16:26 - Reacties (7)
Categorie: Rants, Views: 5.048

Hoe moeilijk kan het tegenwoordig nog zijn om een ADSL verbinding aan te sluiten? Het is niet dat het een daverend nieuwe techniek is die in de kinderschoenen staat en waar de telco's en isp's nog moeten leren welke handelingen je allemaal moet verrichten eer het goed en wel werkt. Fluitje van een cent, zou je zeggen. De waarheid bedriegt echter. Flink.

Want ik heb dus nog steeds geen internet. Ik had het een maand geleden willen hebben, maar door een verkeerde aanmeldingsprocedure stond ik verkeerd in het systeem en hebben ze begin september de aanvraag opnieuw moeten doen. 3 weken later zou het allemaal aangesloten worden en dus moeten werken. En daar begint al mijn eerste probleem: waarom moet dit Łberhaupt al zo lang duren? Het lijkt mij tegenwoordig niet veel meer dan nagaan of internet mogelijk is op het opgegeven adres, een paar administratieve handelingen in het systeem doorvoeren en mogelijk nog een paar kabels doorverbinden. Moet toch lukken in een weekje tijd lijkt mij. Maargoed, ze zullen er wel hun rede voor hebben.

En ho maar dat ik na die 3 weken internet had. Zie daarvoor ook de vorige verhaaltjes. Om verder te gaan waar ik toen gebleven was: die vrijdag heb ik gebeld om te vragen wat de status was. Hun conclusie (en/of die van KPN) de modem stond niet aan of was niet aangesloten op het telefoonnetwerk. Ze konden hem namelijk niet bereiken. Uiteraard stond hij wel aan en was ie ook aangesloten op het netwerk, maar dat terzijde. }:| Goed, in dat geval was de conclusie dat de modem stuk zou zijn. Er zou een nieuwe worden opgestuurd die er met zo'n 3 werkdagen moest zijn. Ergens vorige week dinsdag-woensdag. Vooruit dan maar, we wachten wel weer, hoewel ik sterke twijfels had of het wel aan de modem lag.

Toen ik die dinsdag terugkwam van werk vond ik een briefje in de brievenbus met de melding dat de postbode langs was geweest maar er niemand thuis was om open te doen. Het zou nog een keer geprobeerd worden; de woensdag dus.

Woensdag vond ik geen briefje in mijn brievenbus en ook geen pakketje (knap als ik die wel had gevonden, want die had er nooit doorgepast :P), maar wel een sms van XS4ALL dat mijn ticket zou zijn opgelost. Raar. Volgende dag op werk maar eens het Track&Trace nummer ingevuld en daar stond bij de status dat ie die woensdag wel was bezorgd. Heel knap aangezien er niemand thuis was om hem aan te nemen. Bellen met XS4ALL en TNT resulteerde in het feit dat zij ook konden zien dat ie wel bezorgd zou zijn (en er was voor getekend; een handtekening die mij niet bekend voorkwam). Die avond maar eens naar de buren gestapt om te vragen of zij een pakketje hadden binnengekregen. Ja dus. Dankjewel meneer de postbode voor het vergeten een briefje in mijn brievenbus te stoppen met die melding! :(

Goed, gelijk maar eens de nieuwe modem aansluiten en instellen. En goh, wat een verrassing, dit hielp niets. :/ Dus maar gelijk de telefoon weer inklimmen om te melden dat de nieuwe modem even veel deed. Hang je een tijd aan de telefoon, leg je het aan een medewerker uit, toch nog even de instelling _weer_ nalopen, doorverwezen worden naar de 2e lijn, die ging het ook nog eens nakijken en inderdaad, mijn instellingen waren wel correct maar toch zagen ze mijn modem niet. Er moest iets anders worden uitgezocht en toen hield mijn telefoon ermee op. Beltegoed was op. Zal je altijd zien. Dat was dus ruim 20 euro in iets meer dan een week tijd verbeld aan een niet-werkende internetverbinding. En bedankt heh...

Dan maar gauw naar de supermarkt lopen om nog een nieuwe beltegoedkaart te scoren. Gelukkig is die dichtbij: letterlijk een paar minuten lopen. Word ik halverwege die route opgebeld door de helpdeskmedewerker die ik even daarvoor nog aan de telefoon had. Fijn, scheelt mij weer wat geld en een lange wachttijd. Er werd me verteld dat ik een paar instellingen moest wijzigen om te kijken wat dat deed. Afijn, gaan we doen, maar ook dat hielp niet.

Ondertussen was me ook al verteld dat het volgens hun systeem enkele dagen na de nieuwe aanvraag bij XS al gereed was en een weekje later hadden ze ook het bericht van KPN binnen dat het daar ook gereed zou zijn. Zoals ik al eerder zei: het hoeft toch niet zo lang te duren? Ze hadden ook gezien dat ik sinds die tijd (we spreken hier over 18 september, toen was het volgens KPN ook gereed) nog geen contact had gehad met hun servers. Klopt. Mijn internet heeft vanaf dag 1 niet gewerkt.

Dus.... Het ticket zou weer open worden gezet en er moest in de centrale toch nog maar eens gekeken worden of daar de kabels wel goed waren doorverbonden. Daar zouden ze waarschijnlijk vrijdag naar gaan kijken. Het ticket zou pas op opgelost worden gezet zodra zij ook konden bevestigen dat het daadwerkelijk werkt (ergo: zodra ze dus ook mijn modem kunnen zien). Tot op heden nog geen smsje ontvangen en vanochtend deed de modem nog steeds niets. Ik denk ook dat ie het vanavond niet gaat doen. Morgen maar weer een nieuwe dag. En waarschijnlijk een telefoontje richting XS om een statusupdate te vragen.

*zucht*

Ondertussen ben ik eens langsgeweest bij mijn buren. Dat had overigens een hele andere reden, maar het gesprek kwam op een gegeven moment ook op mijn internetverbinding terecht. Als ik een lange kabel had, mocht ik die wel over het balkon mikken, en dan zouden ze hem bij hun in de router proppen, zolang ik nog geen eigen internet heb. Dus dat hebben we vrijdagavond maar eens gedaan. Kijk, van zulke buren moet je het hebben! :) Nu dus in ieder geval internet thuis, dus ik kon de hoognodige updates eens eindelijk draaien. Nu maar hopen dat mijn eigen internet gaat opschieten. Zodra dat werkt gaat er ook van mijn kant nog een telefoontje richting de administratieve afdeling van XS om te vragen of mijn factuur verzet kan worden naar de datum dat mijn internet eindelijk wel werkt. Volgens de factuur die ik namelijk heb gezien, betaal ik al vanaf 30 september. We zijn nu 2 weken verder en ik voel er niet veel voor om te moeten betalen voor iets wat niet werkt. Maargoed, dat ze we dan wel weer...

-bubbles out-

Volgende: Interwebz (5) 10-'08 Interwebz (5)
Volgende: Interwebz (3) 10-'08 Interwebz (3)

Reacties


Door Tweakers user enverlin, maandag 13 oktober 2008 16:47

damn wat een verhaal. Het wordt er ook niet beter op. Naja afgezien dan dat je internet van je buren mag lenen.. :P

Door Tweakers user Beaves, maandag 13 oktober 2008 17:17

Ik werk zelf bij een ISP (zakelijke markt) en ik kan inderdaad beamen dat internet binnen 5 werkdagen geleverd kan worden door ons en onze leverancier, BBned. Mocht je spoed hebben dan kan het zelfs binnen 1 werkdag, maar dan moet je wel een lijn inclusief een leuke SLA afsluiten.

Dat gekut bij KPN ISP's herken ik verder ook, KPN afdelingen weten zelf vaak niet eens waar een andere afdeling mee bezig is.

Als ik zo mag gokken denk ik dat de kruisdraden in je wijkcentrale niet goed getrokken zijn. Da's binnen een dag opgelost als ze het willen.

Door Tweakers user Torched, maandag 13 oktober 2008 20:01

Beter een goede buur dan een verre vriend

(nu weet ik ook waar ik altijd het zwaardere gereedschap leen :D)

Heb je geen vaste telefoonlijn ? Of komt die met de inet ?

Door Tweakers user Bubbles, maandag 13 oktober 2008 20:22

Beaves: dat van die kruisdraden was ook wat ze mij verteld hadden. De vraag is wanneer ze een mannetje kunnen/willen sturen om dat na te lopen. Vooralsnog iig nog geen resultaat.

Torched: er is een reden dat ik een prepaid mobiel heb: ik bel zelden dus het zou zonde zijn als ik voor een vast telefoon-abo zou gaan betalen als ik er amper gebruik van maak. Ik heb er dus geen.

Door Tweakers user Andros, maandag 13 oktober 2008 20:56

Skype abbo geen idee?

Door Tweakers user Bubbles, maandag 13 oktober 2008 21:26

En daar kan ik mee bellen als ik bijvoorbeeld op de fiets ben of in de kroeg? Thought so. :)
Verder heb ik vrijwel nooit een telefoon nodig. Het gaat alleen nu dus hard als je de helpdesk moet bellen en je een half uur moet wachten voordat je eindelijk een medewerker aan de lijn krijgt.

[Reactie gewijzigd op maandag 13 oktober 2008 21:27]


Door Tweakers user Tarin, dinsdag 14 oktober 2008 15:44

KPN had bij ons op het werk ook zo'n mooie aktie. Zakelijk abonnement werkte van het ene op het andere moment niet meer. We waren al bang dat we wisten waar het aan lag: onze buren kwamen het tot dan toe leegstaande pand bezetten, en daarvoor waren al de hele week diverse bedrijfsinrichtingstoko's in de weer.

Nou duurde het toen we daar terecht kwamen ook al weken langer dan ze beloofd hadden, en men had laten doorschemeren dat er iets mis was in de wijkcentrale, en dat ze dat met een lelijke hack op hadden gelost.

En ja hoor: die hadden ze dus weer ongedaan gemaakt toen onze buren ook een internetverbinding aanvroegen. Boink, 1 week (ja, 7 hele dagen) zonder internet. Pas na 2 dagen hebben we een paar mobiele dongles kunnen regelen (als je constant aan het lijntje gehouden wordt ga je ook niet direct extra abonnementen aanschaffen) zodat we iig de support-vragen binnen konden halen en die ook weer konden beantwoorden.

KPN was overigens niet aansprakelijk te stellen voor de uitval, omdat de fout 'niet bij hun lag'.

Reageren is niet meer mogelijk