Captain's log, stardate 16422.9

Door Bubbles op zondag 2 oktober 2016 22:03 - Reacties (1)
Categorie: Zeilen 2016, Views: 1.156

Dag twee nadert alweer zijn einde. Maar ik moet zeggen: succes! Het idee van gisteravond is gelukt en we hebben vandaag wel de route kunnen doen de we in gedachten hadden. Goed, het is een dagje later, maar we zijn alsnog lang Sloten gekomen. *O*

Maargoed, het begon allemaal natuurlijk gewoon eerst vanochtend. Rond half 9 vonden we het wel mooi geweest met slapen en kwamen we er dus maar eens uit. Boel een beetje opruimen, naar toilet gaan en wat wassen en dan wordt het al snel tijd om de boot uit de box te manouvreren. Balletjes binnenboord voordat we de haven uitzijn en dan kan het zeil gehesen worden!

En dat wilde wel. Het waaide prima: de gok zat erop of het net-wel-net-niet windkracht 5 zou zijn. Het Heegermeer ben je dan ook zo overgestoken richting Woudsend en dan even een klein stukje op de motor omdat we praktisch recht tegen de wind in moesten of in de luwte van de bomen lagen.

Niet veel later zit je dan op het Slotermeer, waar de boot dan toch wel wat onrustig is met die wind. Dan besluiten we dus maar om het grootzeil iets te laten zakken en een reef erin te leggen. Dat ging toch wel ietsje prettiger daarna. Een paar keer lekker heen en weer kruizen en dan wordt het tijd om Sloten maar in te gaan: er was regen op komst en het was inmiddels alweer rond een uurtje of 12. Prima timing dus, alweer. :P

Dan lunchen we dus maar wat uitgebreider en wachten totdat de, toch best wel forse, regenbui over is getrokken voordat we weer verder gaan. En dat wilde ook wel prima lukken. Af en toe kwam het zonnetje er ook nog tussendoor. Prinses Magriet-kanaal oversteken en door richting het Tjeukemeer zeilen met de wind lekker in de rug. Wil prima lukken.

En dan is het rond een uurtje of 4 dat je daar aankomt, zijn er nog een paar korte buitjes, zeil je nog eventjes wat heen en weer en pak je ook nog wat zon mee en dan is het, na een paar biertjes, zo een uurtje of 6 en vaar je maar eens rustig Echtenerbrug in. Plekje opzoeken in de haven, havenmeester betalen en door naar een restaurantje voor het avondeten en nog een paar biertjes. En nu dan weer voldaan terug in de boot.

Het plan voor morgen? Omhoog doorsteken naar Langweer en verder naar het Sneekermeer om uiteindelijk langs Terherne weer terug naar Akkrum. Maar de wind zou morgen draaien, dus we moeten nog maar zien hoeveel we daarvan kunnen zeilen. Het zou in ieder geval wel wat minder moeten regenen. Zou mooi zijn. Hoewel we de afgelopen 2 dagen de regen nog aardig hebben weten te vermijden door tactische planning: er geen zorgen om hoeven te maken is toch fijner. We gaan het morgen wel zien!

-bubbles out-

Volgende: Captain's log - stardate 16423.8 10-'16 Captain's log - stardate 16423.8
Volgende: Captain's log, stardate 16421.9 10-'16 Captain's log, stardate 16421.9

Reacties


Door Tweakers user Patriot, maandag 3 oktober 2016 05:11

Reven is voor mietjes :P

Wel een leuke route tot nu toe!

Reageren is niet meer mogelijk