Captain's log - stardate 16423.8

Door Bubbles op maandag 3 oktober 2016 20:15 - Reacties (3)
Categorie: Zeilen 2016, Views: 2.004

En inmiddels ben ik weer thuis. De tas is nog niet opgeruimd, maar de restjes eten liggen al wel in de koelkast. Ik heb de foto's uitgezocht die ik dit weekend gemaakt heb, dus die zullen jullie hieronder als een collage vinden. Klik voor grotere varianten!

Maar ik loop nog eventjes op de zaken vooruit. De dag begon immers in Echternerbrug. We hadden een mooie blauwe lucht en een aanzienlijk gebrek aan wind. Nadat we de haven waren uitgevaren en weer terug waren gekomen op het Tjeukemeer probeerden we naar de andere kant te komen zodat we via Boornzwaag de Langwarder Wielen op zouden kunnen. Maar een uiterst zachte wind vanuit het noordenwesten zorgde ervoor dat we na bijna 2 uur proberen vooruit te komen we nog niet het meer over waren. Dan maar de motor aanslingeren: we wilden halverwege de middag toch wel graag weer terug zijn in Akkrum.

En dan pruttel je dus rustig naar het noorden en kan je voorbij Scharsterbrug de zeilen weer hijsen. De wind was intussen ietsje aangetrokken dus kwamen we ook zonder motor redelijk vooruit. Voorbij Boornzwaag konden we wat heen en weer steken richting de snelwegbrug: de wind draaide ondertussen heel langzaam richting het noordoosten. Dat betekende ook dat we voorbij de brug het meeste van de Noarder Alde Wei maar op de motor hebben gedaan.

Bij de Goingarijpster Poelen zijn we uiteindelijk maar doorgestoken naar het Sneekermeer, om van daar weer terug te gaan via het Heerengat naar de Zoutepoel. De wind kwam ondertussen echt wel uit het noordoosten dus daar vlak voor de brug de zeilen een laatste keer strijken: bijna alles daarna zou namelijk ook die richting opgaan en buiten de geul is het water daar niet heel diep. Dan maar op de motor het laatste stukje varen.

Dat gaf ons natuurlijk nog wel de mogelijkheid om alvast bijna alles op de boot in orde te maken en op te ruimen, zodat we bij de verhuurder rond kwart over 3 zo van boord konden stappen, schoonmaken, afrekenen en een klein uurtje later de auto in konden stappen op weg naar huis. Al met al een geslaagd zeilweekend geweest. Wel wat buitjes gehad onderweg, maar ook een deel daarvan heel mooi kunnen ontwijken door tactische planning van pauzes. :)

https://tweakers.net/ext/f/58Ho2G8IsnGS4zQp1biftP5d/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/zXetiqD8XTzsY6SU5acDwcvg/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/fyLoqS0jNVZOL9KNBHqw9RjB/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/XzJf3oXR9gE8Kz7yqCoJR6pj/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/mgOilF9DTAIrqfWpEejNBOpL/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/K8Y3lmKvfzRfUMZBKjwchPzz/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/NEduFAezYZjwxU4xdS2TOWYw/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/axDGhF3FVlNiZ1RpkS6EhzLm/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/dKIL1rHXxxK6IUPhIzKWYjJo/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/PP1LCCeiKL7rOR2nOH8ZB8Ea/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/qAKViw2olnSs97iLRdHZUiM1/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/lhpFYG7ccs5qRj1UiSSxlTzp/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/Kgdl9aeF94spnz7SZuoPAS3X/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/dhfAj66qv83C6VgUTtdtMXXR/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/27h2HUK3wHde9cEkCQWt48Lr/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/WMbw5qIFDufS3uW3j7el4pPn/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/soqyJ59MtUTS8yJjEFtb3gdB/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/1YqysFpRCzoQNWUR2niz1olS/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/wmW5YXhQoNXabc5TeaAl2G9R/medium.jpg

-bubbles out -

Volgende: Welcome to Trump-land 04-'17 Welcome to Trump-land
Volgende: Captain's log, stardate 16422.9 10-'16 Captain's log, stardate 16422.9

Reacties


Door Tweakers user AyeAyeCaptain!, vrijdag 7 oktober 2016 12:30

Aye wat een mooie boot heb jij!

Door Tweakers user Bubbles, zaterdag 8 oktober 2016 22:52

Het was zeker geen vervelend bootje om een weekendje te huren. :Y


Reageren is niet meer mogelijk