Welcome to Trump-land

Door Bubbles op zaterdag 8 april 2017 04:14 - Reacties (7)
Categorie: USA, Views: 4.070

Het is vandaag voor mij een hele lange dag aan het worden. Kan je misschien wel denken: de dag is strikt genomen net 4 uur onderweg. En dat klopt ook. Als je in West-Europa zit. Maar zoals de titel en de categorie van deze post wellicht al doen vermoeden, zit ik daar nu niet.

Vanochtend ging de wekker om kwart over 8. Opstaan, douchen, ontbijten om vervolgens door m'n schoonouders naar Schiphol te worden gebracht, zodat ik daar in een vliegtuig naar San Francisco kon stappen. Die vertrok rond een uurtje of 1 's-middags. Aankomst was rond een uur of 3 's-middags lokale tijd. Maar wel een tijdverschil van 9 uur: m'n mobiel geeft aan dat het net 7 uur 's-avonds is, m'n laptop weet nog niet dat ik hier ben en beweert dat het 4 uur 's-nachts is de volgende dag is. Ik ben dus al even een tijdje wakker zeg maar... En het gaat wonderbaarlijk goed. In het vliegtuig heb ik niet meer dan een uurtje m'n ogen dicht gehad en niet eens echt geslapen ook nog. Maar ik vind het best, heb ik hopelijk de komende paar dagen geen last van een jetlag.

Maar genoeg over die tijd. Ik zit dus nu in de Verenigde Staten van Amerika. Wat ik hier moet? Anderhalve week vakantie houden! En het plan is om met enige regelmaat tijdens deze vakantie blogpostjes te schrijven over mijn ervaring hier en wat ik hier nog meer ga uitspoken. Ik heb namelijk een goede reden om specifiek naar San Francisco af te reizen, maar dat lezen jullie wel volgende week. ;)

Mijn ervaringen tot nu toe (in de 4 uurtjes dat ik op Amerikaanse bodem rondloop): Vlaggen, veel vlaggen. En openbare toiletruimtes waar de deurtjes lellen van kieren hebben (minstens 1 cm ruimte aan alle kanten). En luidruchtige treinen. En ik zit dan wel in "sunny" California, maar de laatste paar uur zijn er al een aantal regenbuien overgetrokken en heb ik maar weinig blauwe lucht gezien. Hopelijk trekt dat laatste nog wel wat bij.

Planning voor dit weekend wordt afspreken met de andere gitarist van mijn band. Die is een jaartje terug naar de VS geemigreerd en woont 'slechts' 3 uur rijden van San Francisco vandaan (Chico). Dus morgenochtend een auto ophalen bij het verhuurbedrijf hier om de hoek van m'n AirBNB-overnachtigsadres en dan die kant op rijden. De camera is ook mee, dus er zullen ook nog wel de nodige foto's online verschijnen. Ik heb er in ieder geval super zin in!

-bubbles out-

Volgende: De eerste merch is gekocht 04-'17 De eerste merch is gekocht
Volgende: Captain's log - stardate 16423.8 10-'16 Captain's log - stardate 16423.8

Reacties


Door Tweakers user Jeroenneman, zaterdag 8 april 2017 11:18

En openbare toiletruimtes waar de deurtjes lellen van kieren hebben (minstens 1 cm ruimte aan alle kanten).

Dat vond ik zo raar om te zien. Wat is dan het nut van die hele deur? Kunnen Amerikanen die extra cm niet betalen qua constructie? Vinden ze het stiekem wel leuk om iemand anders zijn behoefte te zien doen? Hebben ze er simpelweg nooit over nagedacht?

Door Tweakers user Puc van S., zaterdag 8 april 2017 16:29

En ik zit dan wel in "sunny" California, maar de laatste paar uur zijn er al een aantal regenbuien overgetrokken en heb ik maar weinig blauwe lucht gezien.
Tja.. San Fran staat inderdaad bekend om het punt dat ze niet altijd mooie blauwe luchten hebben ;)

https://nl.wikipedia.org/wiki/San_Francisco#Klimaat

Door Tweakers user Cybje, zondag 9 april 2017 12:10

Cool, ik ben net een paar dagen terug van 10 dagen VS. We hebben CaliforniŽ, Nevada, Utah en Arizona aan gedaan. San Francisco overgeslagen, we zijn net wat zuidelijker gebleven in CA. Eigenlijk maar 2 druppels regen gehad en dat was precies toen we net 5 minuten in het zwembad van The Mirage zaten :D

Anyway, heel veel plezier daar! Als je iets meer kans op zon wilt hebben, rijd dan richting San Diego of Las Vegas.

Ik vond trouwens van het hele Trump-gebeuren bijzonder weinig te merken, ik zou zelf niet zeggen dat het ineens Trump-land is eigenlijk. Mensen hadden het er ook vrijwel niet over, het is net alsof iedereen er al wel aan gewend was.

Door Tweakers user Iooryz, zondag 9 april 2017 15:03

Veel plezier, ik bewaak het Fort (Europa) wel.

Door Tweakers user Pietervs, zondag 9 april 2017 23:07

Jij bent op reis, jij bent weggebracht door je schoonouders.
Jij ziet dit, jij ervaart dat...

Gekke vraag: is je partner niet mee? :?

Anyways: safe travels and have fun! :)

[Reactie gewijzigd op maandag 10 april 2017 10:48]


Door Tweakers user Bubbles, maandag 10 april 2017 16:25

@Pietervs: yup, m'n vriendin is niet mee. :P Die is al eens eerder voor haar werk in San Francisco geweest, en de uiteindelijke reden dat ik hier naartoe ga heeft zij niets mee (kan je later vandaag nog wel wat over gaan lezen in een volgende post). Daarnaast kwam het voor haar met werk ook totaal niet uit om nu vakantie te nemen.

@Cybje: gisteren in ieder geval supermooi weer gehad, dus misschien wordt het nog wel wat. :) En van Trump inderdaad nog niet heel veel gemerkt, maar nou is CA ook meer pro-Democrats, dus dat zal wel meehelpen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 12 april 2017 17:54]


Door Tweakers user B_FORCE, woensdag 12 april 2017 09:15

Inmiddels vind ik USA niks meer qua vliegen (kom er regelmatig).

Moet je eens naar Nieuw Zeeland/AustraliŽ gaan!!
Inmiddels paar keer gedaan, maar die lange vluchten zijn maar moeilijk om aan te wennen.
Op een gegeven moment weet je dan echt niet meer wat voor of achter is zeg maar.

Veel plezier daar!

Reageren is niet meer mogelijk