De eerste merch is gekocht

Door Bubbles op dinsdag 11 april 2017 02:13 - Reacties (13)
Categorie: USA, Views: 5.672

Right. Dit weekend ben ik naar de andere gitarist van m'n band gegaan. Die is een jaar terug geŽmigreerd naar de VS (z'n vrouw komt er vandaan en wilde na ~9 jaar in Nederland te hebben gewoond toch weer terug). Die woont nu in Chico, wat slechts 3 en een half uur rijden van San Francisco is. Het zou stom zijn geweest om niet met hem af te spreken, dus na zaterdagochtend een auto bij de verhuurtoko om de hoek te hebben opgepikt, ben ik die kant op gereden.

Ik kon er ook 2 nachten overnachten, zodat we alle tijd hadden om bij te kletsen en tevens daar de omgeving rustig te kunnen bekijken. Maargoed, daarvoor moest ik eerst dik 200 mijl gaan rijden. En met nog even een paar dingen uitzoeken, kwam ik er achter dat het nog enkele tientallen mijlen meer zou worden om zo een lading tolroutes te ontlopen. En het is niet dat ik een Zunige Hollander ben, maar het levert vooral gedoe op met de autoverhuurder op als ik langs automatische tolpoortjes kom en het niet zelf al op een of andere manier heb betaald. En dus werd de route naar Chico uiteindelijk 4 uur rijden. Fijn dat ik daar 2 nachten kon slapen.

Die middag en begin van de avond heben we het 'centrum' doorgelopen en er wat gegeten en gedronken. Dat centrum is overigens weinig spannends (en dan schijnt Chico nog mee te vallen, omdat het ook een studentenstad is en er dus nog wel iets van nachtleven is), maar dat ligt denk ik ook een beetje aan de hele opzet van Amerikaanse steden (alles ruim gebouwd), gecombineerd met weinig oude cultuur, waarmee sfeer snel doodgeslagen is.

Oh well. Thuis een stel biertjes drinken is ook prima, stuk rustiger en je kan makkelijker vrijuit praten, dus dat werd de invulling van de avond. Gisteren zijn we 's-ochtends naar een berg vlak naast de stad gereden, waar we mooi uitzicht over de regio hadden. Het weer was intussen ook flink opgeklaard en het zonnetje scheen heerlijk. Trui was uiteindelijk niet meer nodig (en ook vandaag is het erg zonnig).

https://tweakers.net/ext/f/2AgI2zw0sKuXjKKgWQnRqhyh/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/yyT4YGH1jdgpQezaeqbkMijF/medium.jpg

's-Middags was het tijd om een tour te doen bij de lokale brouwerij, Sierra Nevada, welke best indrukwekkend en leuk was om te doen. Bonus was dat de rondleiding voor ons tweŽen was, private tour dus, waardoor we ook de mogelijkheid hadden iets meer te zien dan anders gebruikelijk zou zijn. *O* Eindconclusie was in ieder geval dat ze daar prima bier hebben! De eigenaar heeft halverwege jaren '70 die brouwerij zelf opgericht, uit ellende omdat er geen fatsoenlijk bier in de VS te krijgen was. Dan maar zelf maken; echt The American Dream.

https://tweakers.net/ext/f/3WubPpqJ9bBioBHBIle4xm3B/medium.jpg https://tweakers.net/ext/f/4KPR0yN6IcbRN0FwYOSJSkoP/medium.jpg

Daarna zouden we nog even langs de Walmart gaan. Ik was de dag ervoor m'n zonnebril ergens kwijt geraakt, en wilde, zeker met dat zonnige weer, toch wel een zonnebril bij me hebben. Pluspuntje van de Walmart is dat ze daar niet alleen goedkoop zonnebrillen verkopen, maar ook allerlei speelgoed. En dan komen we zo bij de reden dat ik uitgerekend nu naar de VS ben gegaan. Dit weekend is er in San Francisco (Burlingame om iets preciezer te zijn) namelijk BABSCon, een My Little Pony (Friendship is Magic) convention.

Ja, ik ben een brony. Look at me care. Je mag er vooroordelen over hebben, zolang je maar realiseert dat het dat zijn: vooroordelen. En daarmee zeer waarschijnlijk erg onjuist. Ik kijk intussen zo'n ruim anderhalf jaar trouw de show en heb er, los van deze vakantie, al meer aan uitgegeven dan ik zou willen toegeven, maar hey, hobbies mogen geld kosten, toch? Feit is dat ik een hoop plezier aan de show en alles eromheen kan beleven (en nee, dat is absoluut geen double entendre).

En in de VS (en al helemaal specifiek op de pony-conventies die daar zijn) is veel meer, en betere, merchandise te krijgen. Maar dus ook in de Walmart. En dan ga je maar los, omdat je er (eindelijk) de kans voor hebt.

https://tweakers.net/ext/f/t3VCQkkw5t98Vpz71gysy0kO/medium.jpg

Een en ander betekende ook dat ik nu echt een tweede grote koffer moest kopen, omdat ik anders m'n spullen niet meer naar huis ga krijgen, omdat m'n overige bagage al zo goed als vol zit. Dat zal nog wel even een opgaaf worden komende week om naar het vliegveld te komen, maar dat is een probleem van dan, niet nu. :P Maargoed, ik ga deze post maar eens afronden, een paar foto's uitzoeken en toevoegen en dan eens kijken waar ik hier wat ga eten. Het is nog steeds mooi weer, dus een klein wandelingetje is nu geen straf.

-bubbles out-

Volgende: Prima weer in SanFran 04-'17 Prima weer in SanFran
Volgende: Welcome to Trump-land 04-'17 Welcome to Trump-land

Reacties


Door Tweakers user Fairy, woensdag 12 april 2017 10:27

Fotofuck, als je naar de opening van het vat kijkt lijkt 't net of er in je ooghoek rechts een meid met kniekousen staat :P

A dirty mind............. ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 12 april 2017 12:44]


Door Tweakers user P1nGu1n, woensdag 12 april 2017 12:27

Ik ben toch nieuwsgierig naar je hobby en heb er een paar vragen over :)
  1. Wat trekt je aan aan MLP? Oftewel, wat vind je er zo leuk aan?
  2. Wat zijn volgens jou de vooroordelen, waar je in je blog over spreekt?
  3. Verkleed je je ook (cosplay)?

[Reactie gewijzigd op woensdag 12 april 2017 13:30]


Door Tweakers user Maurits777, woensdag 12 april 2017 12:49

P1nGu1n schreef op woensdag 12 april 2017 @ 12:27:
Ik ben toch nieuwsgierig naar je hobby en heb er een paar vragen over :)
  1. Wat trekt je aan MLP? Oftewel, wta vind je er zo leuk aan?
  2. Wat zijn volgens jou de vooroordelen, waar je in je blog over spreekt?
  3. Verkleed je je ook (cosplay)?
2. Veel mensen hebben het vooroordeel dat brony's mensen zijn die 24/7 in de kelder zitten te geilen op brony hentai. Tenminste dat is wat ze op die highlights van filmpjes zien.

Ik moet er niets van hebben maarja, die mensen mogen doen wat ze leuk vinden

[Reactie gewijzigd op woensdag 12 april 2017 12:49]


Door Tweakers user Ample Energy, woensdag 12 april 2017 14:24

Tja, ik snap het inderdaad niet, maar ik had mijn vakantie in Amerika om een autorace gepland. Dat snappen anderen weer niet. Ieder zo z'n dingen en als je je zorgen moet gaan maken om wat anderen misschien denken is je leven ook voorbij. Ik kan me voorstellen dat het voor jou geweldig zal zijn op zo'n conventie. Altijd leuk, gelijkgestemden en cultuurverschillen.

"maar dat ligt denk ik ook een beetje aan de hele opzet van Amerikaanse steden (alles ruim gebouwd), gecombineerd met weinig oude cultuur, waarmee sfeer snel doodgeslagen is"
Jammer, hŤ? Ik ben ook een paar dagen in een studentenstad geweest, maar er liep niemand buiten en was nergens wat te doen. Uiteindelijk zijn we dus elke avond op de hotelkamer gebleven.

"Thuis een stel biertjes drinken is ook prima"
Porch monkey 4 life!

Door Tweakers user Bubbles, woensdag 12 april 2017 17:21

P1nGu1n schreef op woensdag 12 april 2017 @ 12:27:
Ik ben toch nieuwsgierig naar je hobby en heb er een paar vragen over :)
  1. Wat trekt je aan aan MLP? Oftewel, wat vind je er zo leuk aan?
  2. Wat zijn volgens jou de vooroordelen, waar je in je blog over spreekt?
  3. Verkleed je je ook (cosplay)?
Dankje voor je interresse. Ik beantwoord je vragen even in omgekeerde volgorde, dat gaat makkelijker. :P

3. Op een fleece-muts na: nee. :)

2. Maurits777 stipt alvast 1 van de punten aan. Veelgehoorde andere dingen zijn dat bronies allemaal cloppers of furries zijn, of omdat ze naar een show bedoelt voor kleine meisjes kijken, ze dan ofwel gay of pedofiel zijn. Of dat het van die zielige nerds met een gebroken bril op hun zolderkamer zijn, die geen vriendin kunnen krijgen en nooit buiten komen en sociaal incapabel zijn. Zoals je ziet gaat het dus vooral over sexuele dingen. Kan je je afvragen in hoeverre de mensen met commentaar wel zeker over of comfortabel zijn met hun eigen geaardheid en/of voorkeuren. ;)

1. Ik vind de show oprecht leuk om te kijken. De opzet van de huidige versie (dit is inmiddels de vierde reboot van de show sinds halverwege de jaren 80) is ook iets anders gedaan dan voorheen: er zitten overal kleine verwijzingen en grapjes naar andere shows en films die oudere mensen (20+ jaar) zullen herkennen (bijvoorbeeld pepe le pew, game of thrones of star wars), met het idee dat het zo een show kon zijn waarbij de ouders van een kind ook mee kunnen kijken en wat plezier hebben: het is dus niet alleen maar voor kleine meisjes bedoelt.

Daarnaast zijn de animaties goed (en gaandweg nog beter geworden) en zijn de personages niet 1-dimensionaal, maar wel herkenbaar gemaakt. Zeker de Mane-six (ja, het zit ook vol met paard-puns), de hoofdpersonages, hebben ieder zo hun sterke en zwakke punten en is er ook sprake van karakterontwikkeling. Bovendien zijn de verhalen zelf leuk en (overwegend) goed geschreven en hebben ze een prima moraal erin verwerkt, zonder daarin opdringerig of expliciet (4th wall break) te zijn.

Om de een of andere reden trekt de show ook heel veel creative mensen aan. Veel bronies maken van alles: verhalen, muziek, filmpjes, tekeningen, kleding, pluches... je kan het haast zo gek niet bedenken of het is wel. En sommigen gaan daar ver in of nemen hun werk heel serieus. 1 van de meest bekende (en zeer gewaardeerde) voorbeelden is dit muziekfilmpje, waar de animatie grotendeels handgetekend is (8000+ frames) door 1 persoon die daar twee en een half jaar mee bezig is geweest.

[Reactie gewijzigd op woensdag 12 april 2017 17:29]Door darkfader, donderdag 13 april 2017 01:30

Ik kan me wel wat voorstellen dat veel mensen zich interesseren voor MLP. Sommige anime-kijkers worden ook bronies; misschien de animatie-factor is een overeenkomst?. Zelf houd ik het bij anime kijken, maar ook alleen maar die in de buurt van mijn interesses liggen. (wat toch best veel is)
Figuurtjes altijd leuk om te verzamelen. Is het ook veel onofficiele merchandise? En te betalen?
(Anime merchandise kost mij bakken met geld)

Door Tweakers user Bubbles, donderdag 13 april 2017 02:39

Darkfader: onofficieel is er ook vanalles te vinden. Daarnaast is er heel veel semi-officieel spul te krijgen: Hasbro is in het geval van MLP heel schappelijk geweest naar de fandom en staat veel eigengemaakte merchandise toe, zolang er maar een deel royalties naar hun worden afgedragen (don't bite the hand that feeds). Zo zijn er meerdere webshops die custom spul verkopen als tussenpartij voor de creativelingen: redbubble.com heeft bijvoorbeeld duizenden (made-to-order) shirts met printjes van tekenaars die zich daarvoor kunnen aanmelden en zelf hun werken kunnen opsturen. Zo krijgt de artiest wat geld, maar gaat er ook wat afdracht naar Hasbro (en uiteraard ook nog de tussenpartij).

Betaalbaar? Varieert. Kleding is over het algemeen prima betaalbaar. Handgemaakt spul kan duur zijn (uurloon). Officiele merch (direct afkomstig van Hasbro zelf) valt nog wel mee (vind ik): bovenstaande set waren 4 losse dozen met een totaalwaarde van ongeveer 60 euro. Het moet natuurlijk ook nog een beetje betaalbaar blijven voor ouders die het voor hun kinderen moeten kopen. ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 13 april 2017 02:41]


Door Tweakers user Dj Neo Ziggy, donderdag 13 april 2017 07:41

Gaaf! Was je vorig jaar ook bij HWcon?
Ook bronie, en kan niet wachten op as zaterdag!

Door Tweakers user Bubbles, donderdag 13 april 2017 15:49

Yup, afgelopen jaar was ik op HWCon. Larson was weer typisch Larson toen. :D Eerste bronyconventie waar ik naar toe was gegaan, dit wordt m'n tweede.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 14 april 2017 07:38]


Door Tweakers user Dj Neo Ziggy, vrijdag 14 april 2017 07:03

Bubbles schreef op donderdag 13 april 2017 @ 15:49:
Yup, afgelopen jaar was ik op HWCon. Larson was weer typisch Larson toen. :D Eerste bronyconventie waar ik naar toe was gegaan, dit wordt wordt m'n tweede.
Ik was met mijn dochter, waar hij schrok van de vele foul language, maar ja, we zijn nederlanders :)

Door Tweakers user PcDealer, vrijdag 14 april 2017 17:41

Bewaar alle bonnetjes mocht je op het vliegveld (vertrekkend of aankomend) gevraagd worden hoe je aan je spullen komt.

Door Tweakers user dennisfang, zaterdag 15 april 2017 21:04

Ik heb een paar maand een kantoor met Bubbles gedeeld. Voordat ik hem leerde kennen had ik uberhaupt nog nooit van het woord "Brony" gehoord, dus vooroordelen kon ik nog niet hebben :P

Ondanks dat ie een brony is bleek hij op zich best een redelijk normale vent. Nou ja, in hoeverre "normaal" zijn een compliment kan zijn dan 8)7 O-)

Ik heb vroeger wel veel power puff girls gekeken (waar ie Bubbles vandaan heeft), maar my little pony eigenlijk nooit. Moet het toch maar eens gaan doen. 't Is een virus!!! ;)

Reageren is niet meer mogelijk