Wildgroei

Door Bubbles op dinsdag 17 maart 2009 12:44 - Reacties (21)
Categorie: Rants, Views: 3.104

Dit gaan sommige mensen me vast niet in dank afnemen, maar ik kan het toch niet laten. :P Tweakers.net heeft namelijk in al haar wijsheid besloten de extra features waar alleen betalende leden gebruik van konden maken, publiekelijk toegankelijk te maken. Voor een aantal van die features kan ik me dat eigenlijk wel prima voorstellen, maar de blogsectie was nou net één van die dingen die het echt leuk maakten om betalend lid te zijn, omdat het naar mijn mening absoluut geen core-onderdeel van t.net, of haar bezoekers hoeft te zijn.

Het gaf net een stukje eigen karakter voor een select groepje mensen die t.net een warm hart wilde toedragen door te betalen voor hun lidmaatschap. Wat er dus ook voor zorgde dat het gezellig klein bleef en je makkelijker blogs van een stel mensen kon volgen. Niet om nu gelijk helemaal pessimistisch te worden, maar ik ben toch een beetje bang dat we, zeker nu in het begin, overspoeld gaan worden door blogs van allemaal 'gewone' leden. Ja, ik voelde me daar wat elitair in, maar mag ik? Ik heb er immers destijds ook gewoon voor betaald.

Niet om tweakers.net nu in een kwaad daglicht te zetten. De oplossing die ze hebben verzonnen voor de voormalige full-abonnee's is zeer netjes te noemen. Alle features zijn al ingeschakeld, voor zolang t.net bestaat, dus daar hoef ik geen karmapunten aan in te leveren. Tevens is het abo omgezet naar een bannervrij+e-mail variant voor de resterende tijd van het al betaalde abonnementsgeld. Wat in mijn geval betekend dat ik niet in december moet verlengen, maar pas volgend jaar in juni. Zeer netjes allemaal.

En toch... Tjah. Het had wel iets speciaals. Zo'n plekje waar je nog echt van kon denken: "Dit is van mij en een paar anderen. De rest kan het wel zien en weten dus wat ze missen." Nu voorbij. Achja, wie zien wel hoe het er na een paar maanden uit gaat zien. Mijn voorspelling? De eerste rush is geweest en een groot deel van die mensen hebben er even wat mee gedaan, om het vervolgens uiteindelijk toch maar links (of rechts, wat je zelf wilt) te laten liggen. Ik kan mezelf in ieder geval troosten in het feit dat ik ruim een jaar voorsprong heb op de nieuwelingen. :P

-bubbles out-

Volgende: Games moeten verboden worden 03-'09 Games moeten verboden worden
Volgende: Een uitstapje naar Linux 03-'09 Een uitstapje naar Linux

Reacties


Door blokje, dinsdag 17 maart 2009 12:50

Bubbles,

Jij bent een van de blogs die ik met regelmaat leuk vind om even bij te lezen inderdaad. Ook al heb ik geen T.net account, ben niet zo'n spamhoer ben ik wel van mening dat je hierin wel gelijk hebt. Mijn rss reader is laatste 2 dagen nogal erg aan het spammen met nieuwe blogpostings vanuit tweakblogs.

Jammer dat het niet meer elitair is maar helaas is het momenteel zo. Of het een verbetering is weet ik niet. Dat de voorwaarden er zijn dat je wel een actief lid moet zijn en je er karma punten voor inlevert is misschien wel goed. Scheelt een wildgroei a-la weblog.nl.

Toch hoop ik dat je door deze 'wildgroei' niet gaat stoppen. Moet regelmatig wel even een grijns wegtrekken door blogs van het elitaire gedeelte wat wel betaalde in het verleden voor tweakers.

Door Tweakers user rusman, dinsdag 17 maart 2009 12:51

Helemaal mee eens, ik heb een aantal maanden geleden ook betaald om o.a. een blog te kunnen hebben, en ik voelde me ook wel een beetje elitair eigenlijk. Het was toch wel mooi hoe je dan een dag of 2 op de frontpage prijkte met je blogtitel. Nu verschijnen er 10 a 20 blog-posts per dag en dus sta je er veel minder lang op.

Hierdoor zullen het aantal views per blog-post ook een stuk minder worden denk ik. En ik vrees net als jou ook dat dit heel veel slechte blogs op gaat leveren. Het enige wat wij kunnen doen is denk ik de hoge kwaliteit die wij als T.net full users nastreven hoog te houden. Hierdoor kunnen wij ons onderschijden van de "gratis" leden.

Ik hoop dat T.net inziet dat dit geen goede zet is geweest, maar ik vrees niet dat ze dit gaan terug draaien. Misschien kunnen ze ervoor kiezen om blogs waar meer dan 3 maand niks gepost is te verwijderen, maar anders zou ik het ook niet weten.

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 17 maart 2009 12:52

QFT, ofwel: eensch _O_ Vooral de "paar regel blogjes" of "kijk, leuk youtube filmpje" zijn mij persoonlijk een doorn in het oog. Maar het zal wel een tijdelijk iets zijn en ik heb dan ook goede hoop dat 't straks weer kwalitatief wat beter wordt ;)

Door Tweakers user rusman, dinsdag 17 maart 2009 12:54

Ik bedenk me net dat een opzet als een soort 'Gold blog' misschien ook wel iets is. Of een rating systeem waarin goede blogs vanzelf komen boven drijven. Alles beter dan de huidige situatie waarin ik de frontpage niet kan verversen of er staan wel weer een nieuwe blog post.

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 17 maart 2009 12:54

Misschien is het een idee om, des tweakers, een 'score' aan blogs te kunnen geven (net als op de FP waarbij berichten beoordeeld worden) zodat uiteindelijk "de massa" bepaalt welke blogs lang(er) op de FP blijven hangen of iets dergelijks :P

Door Tweakers user RobIII, dinsdag 17 maart 2009 12:54

@rusman: GMTA :D

Door Tweakers user rob_erwt, dinsdag 17 maart 2009 12:55

Wat we natuurlijk hopen is dat er ook onder de 'gewone' gebruikers mensen zitten die genoeg interessants te melden hebben. En in interessante dingen zijn we altijd geïnteresseerd! ;)

Ik ben met je eens dat er nu even een enorme hoeveelheid aan 'hoi, ik ben nieuw hier' posts geschreven wordt, maar dat zal in de komende tijd ook wel teruglopen.

Wat wel een idee voor de toekomst is, is om onderscheid te gaan maken tussen bijvoorbeeld tech-posts en leisure-posts. Maar daar moeten we maar eens over nadenken hoe we dat aan gaan pakken. :)

Door Tweakers user SpiceWorm, dinsdag 17 maart 2009 12:55

Identiteit kun je niet kopen! Je kan wel het gevoel hebben dat het zo is, maar dan vindt je dit soort dingen dus vervelend ;), en da's niet handig, want je doet er weinig aan. Jaja, SpiceWorm heeft psychologie gehad.

Nog ff inhoudelijk:
Er zijn miljoenen blogs op het grote boze internet. Enige verschil is dat deze gelinkt worden vanaf de frontpage. Maar de forumreacties worden dat ook, en wat is het verschil?

Door Tweakers user Little Penguin, dinsdag 17 maart 2009 12:58

Je hebt gelijk, in het verleden waren er een beperkt aantal blogs en nu zijn er tig blogs binnen een paar dagen bijgekomen.

De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik ook overweg om een t.net-blog te starten, maar goed dat zal -mezelf kennende- wel bij overwegingen blijven.

Overigens is dit probleem op te lossen - daar zweven ook een aantal idee-en door mijn hoofd. Eens kijken waar ik die ga droppen :-)

Door Tweakers user Bubbles, dinsdag 17 maart 2009 13:02

Blokje: wees gerust, ik was geenzins van plan om te stoppen vanwege deze wijzigingen. Zal gewoon met enige regelmaat spul van mij blijven verschijnen, en hopelijk ook wat vaker dan in de eerste paar maanden van dit jaar, dat was echt een all-time-low voor mij. :P

Spiceworm: identiteit kan je inderdaad niet kopen. Maar de blogfunctie is niet de reden geweest dat ik betalend lid ben geworden. Sterker nog, ik wist niet eens van het bestaan ervan voordat ik besloot lid te worden. Ik heb de blogs altijd beschouwd als een leuke extra voor de betalende leden. Wat ik belangrijker vond was om van banners af te zijn, wat webspace te hebben voor foto's (op een snelle en betrouwbare server) en het bijkomende mailadres was ook verdomd handig.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 maart 2009 13:07]


Door Tweakers user EDIT, dinsdag 17 maart 2009 13:02

Om eerlijk te zijn ben ik het met je eens. Ik merk dat ik geen zin meer heb om al die tientallen blogjes van iedereen door te lezen, terwijl ik 'vroeger' vrijwel elke blog direct uit las. Gewoon omdat er interessante of leuke info op te vinden was.
Als ik de weblogs bekijk van de blogs die gestart zijn de afgelopen dagen, krijg ik steeds minder zin om te kijken of er wellicht nog wat interessants staat bij de Tweakblogs.

Door Tweakers user Kaasplank, dinsdag 17 maart 2009 13:07

Niet om het een of ander maar er zijn zoveel leuke blogs die begonnen met een simpel hoi ik begin een blog berichtje en dit blog is daarin geen uitzondering.

Door Tweakers user Bubbles, dinsdag 17 maart 2009 13:18

Kaasplank: heb je helemaal gelijk in. Mijn eerste berichtje hier was ook niet veel meer dan even voorstellen. Hetgene wat me wat irriteert, is dat het nu ineens explosief groeit, terwijl het eerst een gezellig klein clubje was.

Door Tweakers user Ram0n, dinsdag 17 maart 2009 13:30

Ik ben het er helemaal mee eens, ik vond het juist interessant om die paar blogs per dag hier even langs te gaan, nu zouden dat er wel eens véél meer kunnen worden. Laten we hopen dat de algemene kwaliteit niet omlaag gaat, dan klaag ik verder niet meer :)

Door Tweakers user ReVision, dinsdag 17 maart 2009 13:50

Jup ben het er ook helemaal mee eens, er zijn natuurlijk wel uitzonderingen maar veel van de blogs zullen weinig toevoegen dat is erg jammer.

Door Tweakers user LuckY, dinsdag 17 maart 2009 13:57

QFT ;(

Karmastore is een super idee, alleen jammer van de wildgroei van blogs.
Aangezien het eerst niet nodig was, maar nu moet er misschien gemodereerd worden.
Of een vote systeem, Of anders een mogelijkheid om favoriete blogs on top te zetten.

Door Tweakers user bobwarley, dinsdag 17 maart 2009 14:26

"Om eerlijk te zijn ben ik het met je eens. Ik merk dat ik geen zin meer heb om al die tientallen blogjes van iedereen door te lezen, terwijl ik 'vroeger' vrijwel elke blog direct uit las. Gewoon omdat er interessante of leuke info op te vinden was."

Misschien zou het fijn zijn als er meer opties als categorieen zouden zijn: bijv. privatelife, gadgets, computers enz. Dan zou het makkelijker te volgen zijn wat je wil lezen.


Door Tweakers user CoolGamer, dinsdag 17 maart 2009 18:55

Ik denk dat het aantal blogs dat nog actief is over een maand wel een stuk minder zal zijn. Nu aan het begin maakt iedereen een blog "om een blog te hebben", maar ik denk dat er veel af zullen vallen. Dus dan zal het misschien wel weer worden zoals het was. Ik denk dat het beter is om het gewoon even af te wachten hoe dit uitpakt. Om nu die blogrechten weer af te pakken zal waarschijnlijk ook weer verkeerd vallen bij de leden.

Door Tweakers user Pantagruel, dinsdag 17 maart 2009 20:41

Bubbles,

Zoals anderen voor me lees ik je blob bij tijd en wijle. Ik snap dat je niet helemaal blij bent dat je gekochte 'voorkeursrecht' verkwanselt is voor karma puntjes systeem.
De rush van 'micro blog postings' (vooral over de conceptie van een vers verkregen blog en HK meldingen) druk de betere bloggings (voorlopig) inderdaad naar de achtergrond.

Geduld en de categorie 'gewoon voor de heb omdat ik de karma punten heb' zal langzaam uitvagen en ruimte maken voor inhoudelijk aantrekkelijkere bloggings.

Wel jammer om te lezen dat je je, samen met rusman, in een zelf verzonnen hokje stopt.
De blaat dat de betalende bloggers kwalitatief betere inhoud boden omdat t de 'happy few ' waren is aanmatigend.
En toch... Tjah. Het had wel iets speciaals. Zo'n plekje waar je nog echt van kon denken: "Dit is van mij en een paar anderen. De rest kan het wel zien en weten dus wat ze missen."

Ja, ik voelde me daar wat elitair in, maar mag ik? Ik heb er immers destijds ook gewoon voor betaald.
Er is een redelijke kans dat er onder de freebee Tweakbloggers talent schuilgaat.

Maar t is simpel, lever t bewijs dat je content hoogstaander is dan de plebs die zich nu een weg naar binne wurmen en je zult binnenkort wederom aan de top van de TweakBlog prijken (niet dat ik daar de 'eer ende glorie' van in zie).

Door Tweakers user Bubbles, woensdag 18 maart 2009 02:39

Pantagruel: ik geloof niet dat ik bij die quote die je aanhaalt (of ergens anders in mijn blog), zeg dat ik beter zou kunnen bloggen dan de nieuwe mensen. Wat ik er vooral mee wilde aantonen was dat ik het jammer vind dat ik het, zoals jij het ook mooi verwoord, 'voorkeursrecht' kwijt ben.
Verder, zoals je zelf ook al zegt, zei ik ook dat mijn voorspelling is dat over een paar maanden het wel weer wat zal zijn bijgetrokken en dat de mensen die er echt graag mee bezig zijn en er wat van maken, zullen blijven hangen, terwijl de rest er niets meer mee zal doen.
Dat is destijds eigenlijk ook al gebeurd toen het hele blog posten mogelijk werd voor de betalende leden. In het begin waren er veel mensen die iets startten, maar als je keek hoeveel mensen meer dan 10 posts hebben gemaakt in meer dan een jaar tijd, dan zijn dat er ineens al een heel stuk minder.

Reageren is niet meer mogelijk