metabloggen

Door Bubbles op vrijdag 11 januari 2008 17:40 - Reacties (2)
Categorie: Random meuk, Views: 2.162

Ik heb het me wel eens afgevraagd wat zoveel mensen nou bezielt om te bloggen, en sinds nog geen maand ben ik er zelf ook mee bezig. Wat me echter nog veel meer verbaasd, is dat er zoveel mensen zijn die al die weblogs braaf blijven lezen. Van zoveel mensen. En waarschijnlijk dat ze een groot deel van de webloggers niet eens echt persoonlijk kennen.

Neem mijn eigen weblog bijvoorbeeld. De laatste paar verhalen hebben ruim 100 views gegenereerd (en voor zover ik kan nagaan, moeten dat nog unique views zijn ook), terwijl ik het linkje van mijn weblog maar aan een paar mensen die ik ken heb doorgegeven. Dat betekend dat er op de weblog hoofdpagina van t.net zo'n ~100 mensen dagelijks zijn om daar allerlei weblogs te lezen.

Het ironische van het hele verhaal is, dat ik zelf zoiets absoluut niet doe en dan ook helemaal niet de behoefte aan heb. Ik ken al die andere mensen niet persoonlijk, heb er dus ook geen band mij, en kan het me eigenlijk weinig verroesten wat ze uitspoken. Aan de andere kant vind ik het dan wel weer leuk om zo af een toe een verhaaltje weg te rammen, en is het ergens ook wel een beetje ego-strelend als je dan ziet dat het toch best een stel keer wordt gelezen. Ik vraag me dus eigenlijk vooral af waarom die mensen toch de moeite nemen om al die verhalen te lezen, gezien mijn eigen kijk op het hele gebeuren. Laat het me weten. :)

-bubbles out-

Volgende: Kennis vergaat in Nederland 01-'08 Kennis vergaat in Nederland
Volgende: ActionScript == ev0l 01-'08 ActionScript == ev0l

Reacties


Door Tweakers user EdwinG, vrijdag 11 januari 2008 17:47

Waarschijnlijk om dezelfde reden dat zoveel mensen het nieuws volgen op verschillende sites. Je wilt toch een beetje op de hoogte blijven, en misschien staat er wel iets leuks in.

Ik volg deze blogs trouwens niet via tweakblogs.net, maar zie ze in de trackter op tweakers.net staan.

Door Tweakers user krvabo, zaterdag 12 januari 2008 05:44

Ik kom zo eens per 2 dagen ofzo eens op de frontpage van tweakblogs.. even kijken of er misschien nog een interessant artikel staat. Vaak is de titel interessant maar de post saai, dan is de backspacetoets natuurlijk snel gevonden ;)
Genereert alsnog wel hits natuurlijk.

Reageren is niet meer mogelijk