... Je kan beter kippen houwe

Door Bubbles op donderdag 24 januari 2008 11:12 - Reacties (5)
Categorie: Rants, Views: 2.009

Vrouwen...

Nah, de schade valt wel mee, maar het blijven soms toch wel rare wezens. En vooral soms erg vervelend.

Zoals ik al eerder had gemeld in mijn nieuwjaarsverhaaltje, heb ik toen een leuke dame ontmoet. Echter 1 erg groot probleem: ze woont in TsjechiŽ. En zoals ik toen ook al zei, hoopte ik nog gauw een gesprekje met haar te kunnen hebben voordat ze weer terug zou gaan. Zal je altijd zien dat ze, toen ik dat verhaal schreef, al vertrokken bleek te zijn. Kans dus gemist om nog met haar te praten en een paar dingen uit te leggen.

Het was namelijk tijdens oud en nieuw wel duidelijk dat we elkaar leuk vonden, maar heb ik die avond de 'derde wet der magie' (of: wijsheden van het leven) gebroken: 'passion rules reason'. Ik had eigenlijk die avond de boel wat meer op afstand moeten houden, want ik had kunnen weten dat het anders een lastige situatie ging worden. Maarja, het hart wil soms ook wat...

En dus kon ik drie dagen later via msn aan haar gaan uitleggen dat ik haar wel leuk vond en alles, maar dat het eigenlijk niets kon worden vanwege de afstand. En dat kwam natuurlijk erg hard aan. Heb je daar een enorm schuldgevoel omdat je even niet na had gedacht. Crap. Rationeel weet ik wel dat het voor mij de juiste keuze is geweest. Ik ben de jongste niet meer en als ik nu nog een relatie in ga, wil ik wel wat vastigheid hebben, iemand waar ik makkelijk langs kan gaan, of die makkelijks langs kan komen. 600 km hemelsbreed afstand valt daar niet onder. }:|

Ik heb al mijn 'fair share' gehad van relaties op afstand, en uiteindelijk zoog het toch best enorm. En momenteel is het dan wel een flinke zure appel waar ik doorheen moet bijten, maar uiteindelijk is het minder erg dan dat ik weer een relatie zou beginnen over een grote afstand met iemand die dan misschien een paar keer per jaar kan zien... Nee dank je.

Het wordt alleen vervelend als je dan uit berichtjes op msn of via sms het idee krijgt dat ze dan vindt dat je zwak bent om het niet te proberen, terwijl het juist het tegenovergestelde is. Ik zou dolgraag iets willen beginnen en moet me dan ook continu inhouden als ik met haar praat via msn. Als er iets niet zwak is, dan is het wel proberen om het op afstand (van je gevoelens in dit geval) te houden, terwijl je ergens eigenlijk meer wilt... Dat is pas hard zijn voor jezelf en een sterk doorzettingsvermogen hebben. Urgh...

-bubbles out-

Volgende: Het festivalseizoen breekt weer aan! 01-'08 Het festivalseizoen breekt weer aan!
Volgende: Kennis vergaat in Nederland 01-'08 Kennis vergaat in Nederland

Reacties


Door Tweakers user Rockafello, donderdag 24 januari 2008 11:49

Tja misschien had je ook eerst met haar erover kunnen hebben hoe zij denkt dit te gaan doen. Inplaats van eenzijdig de beslissing te nemen.

anyway suc6

Door Tweakers user TeeDee, donderdag 24 januari 2008 11:53

Als ik hier even op mag inhaken:
Ik ben de jongste niet meer
Dude, je bent 28. Tijd zat. Rustig aan... :D

Door Tweakers user Bubbles, donderdag 24 januari 2008 12:21

Rockafello: Tact is iets wat ik nog steeds wel prima kan hanteren. :)
Uiteraard heb ik gevraagd hoe zij tegen de situatie aankeek, en daaruit bleek dat ze niet zeker wist of ze door wilde gaan, maar dat ze wel een instelling had van 'wel proberen met de kans dat het stukloopt dan helemaal niet proberen'. Als ik jonger was geweest, had ik dat misschien ook nog wel gedaan. Heck, ik heb dat destijds gedaan. Daarom dat ik het nu niet meer wil.

TeeDee: 27, maar wordt het dit jaar inderdaad wel ja. En ja, ik weet dat ik nog wel tijd heb, maar als ik iets begin, wil ik wel dat het een redelijke toekomst kan hebben. Dat zie ik in dit geval toch eigenlijk niet gebeuren, of in ieder geval te lang een onzekerheid daarover. Ik heb geen zin om weer een paar jaar aan te zitten modderen met iets wat een grote kans heeft te mislukken.


Overigens kan ik verder nog steeds wel gezellig met haar praten via msn, het is niet dat ze, sinds ik dat verteld heb, een hekel aan me heeft gekregen. Volgens mij is de optie zelfs nog steeds open van haar kant als ik wat zou willen beginnen. Wat de gesprekken dan aan de andere kant er wat ongemakkelijk op kunnen maken...

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 januari 2008 12:26]


Door Tweakers user Qwerty-273, donderdag 31 januari 2008 14:52

pff 600 km. Als je echt iets voelt voor die dame - en zij voor jouw. Dan is 600 km echt niets. Wat is dat nou helemaal 1 uur vliegen? 5 uurtjes met de auto? Lui zitten in de trein voor 7-8 uurtjes (geen idee of er een beetje logische directe verbiding te vinden is)? Daarnaast is het ook mogelijk dat ťťn van de twee gaat verhuizen cq. beide verhuizen naar een ander land (om het gelijk te houden :+ ).
Trouwens dat je het vertelde via msn - geen moeite om zulk emotioneel nieuws te brengen via op zijn minst een telefoontje of voipje?

en verder: have phun van de zomer ;)

Door Tweakers user Bubbles, donderdag 31 januari 2008 15:16

Qwerty-273:
Volgens mij heb je de essentie van mijn verhaal niet helemaal goed begrepen.
Maar om er toch even op in te haken: 600 km hemelsbreed dus. Met het vliegtuig is het anderhalf uur vliegen. Komt nog een treinreisje richting schiphol bij a ruim 2 uur, van te voren inchecken a anderhalf uur, allerlei kosten die daarbij opgeteld kunnen worden (wat je nog enigzins kan besparen als je een half jaar van te voren je vliegtuig regelt, maar hallo, een half jaar!). Met de auto (die ik niet heb) zal het over de weg gauw zo'n 750-800 km zijn. Met de trein ben je ook niet echt goedkoop uit, plus dat je na zo lang in een trein zitten ook enorm brak bent.

Maargoed, terugkomend op de essentie: ik heb behoefte aan een relatie met iemand waar ik zomaar eventjes langs kan gaan. Met de beschrijving hierboven blijkt dat dat dus niet mogelijk is. Wat betreft het echt iets voelen voor elkaar: ik heb haar toen een paar uurtjes gezien en een klein beetje gesproken. Het enige wat er echt aan de hand is/was, is dat we tot elkaar aangetrokken voelen. Hoe haar karakter verder is, weet ik niet (echt). Dat is voor mij een te grote onzekerheid om dan maar 'eventjes' te gaan proberen of dat me bevalt met iemand die ik dan misschien een paar keer per jaar kan zien.

En dan over het vertellen: het liefst had ik het tegen haar gezegd toen ze nog in Nederland was tijdens die vakantie. Uiteindelijk is dat via msn gegaan, omdat dat op het moment het meest voor de hand liggend was. Daarnaast was de relatie (voor zover je daar van kan spreken) nog helemaal niet close of wat dan ook. Ik wist op dat moment ook niet hoe de situatie bij haar zat (of ik wel zo maar even kon bellen), los van de kosten die daaraan kleven. Daarnaast gaf ik haar daarmee ook de mogelijkheid voor haarzelf te kunnen reageren zoals ze wilde, zonder dat ik het direct kon horen of zien. Ik wist niet hoe ze met zoiets om zou willen gaan.

[Reactie gewijzigd op donderdag 31 januari 2008 15:20]


Reageren is niet meer mogelijk