Captain's log, stardate 13422.0

Door Bubbles op zaterdag 1 oktober 2011 00:37 - Reacties (4)
Categorie: Zeilen 2011, Views: 2.730

Zoals ik al in mijn vorige blog aangaf, zou ik binnenkort wat nieuws proberen. Bij deze dus; ik zit nu lekker op een bootje in Sneek vakantie te houden. Het plan is om de komende paar dagen updates te doen over m'n zeilavontuur alhier (voor zolang de internetverbinding dat toestaat natuurlijk).

Vandaag de eerste dag. Samen met 2 vrienden vertrokken met de auto naar Akkrum om daar een zeiljacht te huren (voor de kenners, een Feeling226). Spullen om een uurtje of half zeven 's-avonds ingeladen, uitleg gekregen over de boot en toen konden we vertrekken... Wat een weer zeg. Het schijnt herfst te zijn en de laatste dag van september (toen we vertrokken nogthans), maar het zonnetje scheen volop, het was onderweg naar Friesland 26 graden en er is geen zuchtje wind te bekennen. Wel jammer als je van plan was te zeilen...
http://tweakers.net/ext/f/qcATAnKBV3KWyBfVdvUEnCYc/medium.jpg

Dus dan maar op de buitenboordmotor aanslingeren om de haven uit te komen. Dat lukte nog net, maar niet veel later viel het toch even stil. Bleek de slang naar de brandstoftank niet goed aangesloten te zitten en dus alleen lucht in plaats van benzine aan te zuigen. Dat werkt dus niet zo goed. Even wat prutsen om het goed te krijgen en toen konden we verder richting Terhorne. Daar zou nog 1 brug zijn die ook na 7 uur bedient zou worden. Wel zo prettig als je gelijk een beetje een start wilt kunnen maken en nog naar Sneek te kunnen varen.
http://tweakers.net/ext/f/XitH2KZSPTCCwfLT0mKvxob4/medium.jpg

Gelukkig werkte dat ook nog, en dus was het over het Prinses Magriet kanaal door naar Sneek om daar wat avondeten te kunnen doen. Ondertussen zijn we uitgegeten en weer terug in onze boot, die een mooi plekje heeft in de haven. Onderweg naar Sneek overigens nog zitten prutsen met de verlichting aan boord (het werd toch wel wat donker), of beter gezegd, het gebrek daaraan; we hebben alleen in de kajuit wat licht. De ankerverlichting schittert in afwezigheid en de mastverlichting leek ook niet te doen wat de naam zou suggereren. Dan maar het alternatief; de olielantaarn maar via een lijntje de mast inhijsen. Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan.
http://tweakers.net/ext/f/KFQ4utc2RPb6q74cIRQookFZ/medium.jpg

Datzelfde geldt overigens voor de internetverbinding hierzo. Zeker een stuk of 10 onbeveiligde netwerken in de lucht, maar geen enkele waar je ook mee kan internetten. Dus dan maar de mobiel erbij pakken, er een wifihotspot van maken en dan de boel op die manier online mikken. Nog even de foto's uitzoeken en dan kan ik daarna ook weer gezellig meedoen met de rest van de bemanning. Morgen? We zijn er nog niet helemaal over uit waar we naartoe gaan (ook afhankelijk van de wind, maar de laatste keer dat ik keek was zou die er niet zijn): Tjeukemeer of Fluezen. We zullen het zien.

-bubbles out-

Volgende: Captain's log, stardate 13422.9 10-'11 Captain's log, stardate 13422.9
Volgende: I like to move it, move it 08-'11 I like to move it, move it

Reacties


Door Tweakers user Soggney, zaterdag 1 oktober 2011 03:19

zalig, geniet ervan

Door Tweakers user robdejongNL, zaterdag 1 oktober 2011 14:01

Altijd fijn op het water recreëren :) Maar Terheurne moet Terhorne of op z'n Fries Terherne zijn :P

Door Tweakers user Bubbles, zaterdag 1 oktober 2011 15:21

Robjuh: fixed. Ik had gisteravond geen zin om de kaart erbij te pakken en het op te zoeken. ;)

Door Tweakers user LesCacques, zaterdag 1 oktober 2011 15:41

Goed weer uitgezocht :) heerlijk om te bakken onder de zon (niet voor het zeilen...)

Reageren is niet meer mogelijk