Captain's log, stardate 13422.9

Door Bubbles op zaterdag 1 oktober 2011 21:54 - Reacties (1)
Categorie: Zeilen 2011, Views: 2.453

Dag twee, we hebben net gegeten in Sloten en zitten nu weer op de boot met een lekker after dinner borreltje. Goed voor de spijsvertering. ;) En het warmt natuurlijk op. Het is overdag dan welliswaar 24 graden, geen wolk te zien en in z'n geheel schandalig mooi weer (waar was dat deze zomer?), maar het is toch herfst en oktober. 's-Avonds koelt het hard af en wordt het goed vochtig.
http://tweakers.net/ext/f/ZlLNdwwzcpjXzjRmocS9daUW/medium.jpg

Dat was vanochtend ook goed te merken. Niet geheel onverwacht, maar de hele boot was zowel aan de binnen- als buitenkant goed vochtig. Is verder niet erg natuurlijk, met die zon is dat zo allemaal opgedroogd. Maar voordat het zo ver was, gauw nog even de havenmeester opzoeken en het liggeld betalen en daarna een paar boodschappen doen in Sneek en ontbijten. Eenmaal terug eens het water op het vuur zetten voor de thee en koffie en ondertussen de haven uitvaren.
http://tweakers.net/ext/f/GaNGPCK62rr84unwbmaiApSg/medium.jpg

Je doet dan nog een poging om wat te zeilen op het Sneekermeer, en toegegeven, we kwamen vooruit. Maar daar moest je wel goed voor opletten om dat te merken. Dan toch maar verder op de motor, omdat je anders echt nergens meer komt. Het is toch wel een beetje jammer, want van zeilen komt er zo niet veel terecht. Niet dat het erg is om lekker in het zonnetje wat te dobberen op een bootje hoor, maar ik had het weekend me toch iets anders voorgesteld...
http://tweakers.net/ext/f/ZDJQwK3jgisOI3vfu58yMgjX/medium.jpg

Achja, je komt de dag wel door hoor. Lekker doorvaren richting Langweer en vanaf daar door naar het zuiden richting Sloten. 's-Middags op de Grutte Brekken was er ietsje meer wind en konden we dan daadwerkelijk een beetje zeilen. Dat wil zeggen, de zeilen bleven bol staan in het zuchtje wind en je kon ermee overstag. Geen haast daarbij hoor. Het roer loslaten was ook niet gelijk desastreus voor je koers. Na een paar keer kruisen werd de wind toch weer wat minder, dus dan maar een anker uitgooien en rustigaan lunchen.
http://tweakers.net/ext/f/5h6TagC3tGNx4WgsTLJnU9ge/medium.jpg

Tegen het einde van de middag de motor maar weer aangeslingerd en het laatste stukje doorvaren naar Sloten. Haven opzoeken, plekje vinden, inval-havenmeester wat liggeld betalen en daarna tijd voor avondeten. Je twijfelt er toch wel hard aan of het niet stiekem toch nog zomer is als je gewoon buiten op een terrasje kan genieten van je avondeten in een korte broek en shirtje. Wat een weer... :)
http://tweakers.net/ext/f/ClYDL5Vsr2X521OfMOngDQuC/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/OzcXnVB9OmPUxqM6EuYIFIZE/medium.jpg http://tweakers.net/ext/f/QxsjkcIt4y6fs7ZEXWeATBA8/medium.jpg
Alle foto's (ook die van gisteren) zijn klikbaar voor groter formaat

-bubbles out-

Volgende: Captain's log, stardate 13423.8 10-'11 Captain's log, stardate 13423.8
Volgende: Captain's log, stardate 13422.0 10-'11 Captain's log, stardate 13422.0

Reacties


Door Tweakers user masauri, zaterdag 1 oktober 2011 23:20

leuk om te lezen, ben zelf op een aantal plaatsen geweest die je noemt, maakt het des te leuker:-)

Reageren is niet meer mogelijk