Captain's log, stardate 14421.9

Door Bubbles op vrijdag 20 september 2013 21:47 - Reacties (3)
Categorie: Zeilen 2013, Views: 3.049

Het is alweer even geleden. Sowieso dat ik een blogitem maakte, maar nog langer geleden dat het er eentje was van dit type. Het is namelijk na twee jaar eindelijk weer zover: ik ben weer een weekendje zeilen op de Friese meren.

Vorig jaar kon het helaas door omstandigheden niet doorgaan en dit jaar leek het deze ochtend bijna weer mis te gaan; een van de vrienden die mee zou gaan (en de meeste zeilervaring heeft), meldde dat hij zich niet lekker voelde. Maar hij zou later op de ochtend nog wel van zich laten horen hoe het er op dat moment voorstond. Twee uurtjes later kwam het telefoontje dat we (ik en nog een andere vriend) maar beter alvast richting Friesland konden rijden, en dat hij wel zou zien of hij vandaag nog achter ons aankwam, of dat het misschien morgenochtend ging worden en dat we hem zouden oppikken in Joure of Langweer.

http://tweakers.net/ext/f/PUIywtOiTM4OKqlX9tfYtMp9/full.jpg

Vriend nummer twee kwam tijdens dat telefoongesprek al bij mij langs; we zouden namelijk samen sowieso eerst nog wat boodschappen doen alvorens we gingen vertrekken. Zo gezegd, zo gedaan en rond half 3 's-middags stapten we in de auto opweg naar het noorden. Daar eenmaal aangekomen konden we onze spullen in de door ons gehuurde boot (New Classic 700, formaatje Clever 23 / Fox, zeiljacht) mikken, de laatste financiŽn regelen, instructie over de werking van de boot en we waren om half 6 klaar om te vertrekken. We hadden nog geen bericht gehad van de andere vriend, dus dan maar de motor starten en de haven van Akkrum uit.

http://tweakers.net/ext/f/ZmGEJrk45bxr2xoSFelCpUXc/full.jpg

Eenmaal voorbij de ophaalbrug van Terherne werd het tijd om de zeilen maar eens te hijsen en de herrie van de motor achter ons te laten en doen waar we voor gekomen waren: zeilen! En dat lukte allemaal prima. Er stond een rustig windje (iets van 3-4 Bft.) de goede kant op. Het plan was namelijk om deze avond nog, voor de afwisseling, naar Joure te varen, in plaats van de standaard Sneek. En zowaar een kleine 3 uur na vertrek hadden we de boot in Joure vast liggen in de passantenhaven. Blikje soep op het vuur en gauw maar eens een avondmaal doen.

http://tweakers.net/ext/f/giuLb74nTNhu2VirHIdUqWTq/full.jpg

Vlak voordat we Joure invoeren kregen we overigens nog bericht van onze achterblijver. Het ging vooralsnog niet echt beter met hem, maar hij zou morgenochtend weer van zich laten horen. Hopelijk dat hij zich alsnog bij ons kan voegen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Daarnaast hebben we anders best een behoorlijke hoeveelheid bier en andere sterke drank om met z'n tweŽen soldaat te maken, dus ook daarom zou het geen kwaad kunnen. ;) Nouja, morgen weten we meer.

-bubbles out-

Volgende: Captain's log, stardate 14422.8 09-'13 Captain's log, stardate 14422.8
Volgende: CampZone - dag 10 08-'12 CampZone - dag 10

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, zaterdag 21 september 2013 12:59

Leuk, mooie foto's!
(maar misschien de camera recht houden, of achteraf de horizon rechten... ;) )


Door Tweakers user Bubbles, zaterdag 21 september 2013 20:13

Ik heb notabene een waterpasfunctie op mijn camera, en die heb ik gebruikt. Maar als je boot wiebelt is dat echt moeilijker dan je denkt. ;)

Reageren is niet meer mogelijk