IE eigenaardigheden met css en iframes

Door Bubbles op donderdag 22 mei 2014 15:53 - Reacties (6)
Categorie: Programming, Views: 2.897

En zo kom je on-the-job nog eens achter dingen. Internet Explorer (zowel versie 8 als 10 getest) vinden een website niet zo tof als die in een iframe zit en op de html tags van die website een css "position: relative;" wordt gezet. Resultaat is dat de volledige website in die iframe niet getoond wordt. Andere browsers doen daar minder moeilijk over.

Lees verder »

Langdurig onopgelost ongedierte

Door Bubbles op maandag 16 april 2012 10:17 - Reacties (10)
CategorieŽn: Programming, Rants, Views: 3.987

Je zou verwachten dat producten van Microsoft goed aansluiten met andere producten van Microsoft en dat die aansluiting naar producten van andere fabrikanten soms wat minder zal zijn. Zelfde toko: korte lijntjes, makkelijk overleg, code is beschikbaar. Dat hoeft niet dus. Nog eentje in de categorie: interessante programmeerproblemen die je tegenkomt op de werkvloer. Ditmaal gaat het om de ASP:Login control.

Lees verder »

Prestatiewinst much?!

Door Bubbles op dinsdag 3 april 2012 10:11 - Reacties (12)
Categorie: Programming, Views: 3.735

Al programmerend loop je soms tegen interessante problemen aan. Zo heb ik momenteel wat werk waarbij ik zowel wat nieuwe systemen moet maken, als oude systemen (ook wel bekend als Legacy code) moet vervangen . Leuk om zo eens in de keuken van een bedrijf te kunnen kijken; daar valt namelijk een hoop van te leren.

Lees verder »

Zinloze stats

Door Bubbles op woensdag 27 januari 2010 18:05 - Reacties (7)
CategorieŽn: Programming, Random meuk, Views: 3.138

Velen van jullie zullen waarschijnlijk wel hebben gehoord van de DPC, waar veel statsverslaafden rondlopen. Immers wordt er daar van bijna alles wat geteld kan worden, statistieken bijgehouden. Zelfs stats van de stats. :P De laatste paar dagen ben ik in wat verloren uurtjes bezig geweest om wat andere stats in elkaar te schroeven: die van mijn typgedrag.

Lees verder »

Microsoft prutst weer eens

Door Bubbles op zondag 15 november 2009 14:26 - Reacties (23)
CategorieŽn: Programming, Rants, Views: 5.773

"What else is new?" zou je zeggen... Goed punt. Maar om toch niet helemaal flamerig over te komen of in $OS-fanboy-hokjes gepropt te worden: maak jij maar eens een besturingssysteem met zo'n brede hardware-ondersteuning en on top of that nog een shitload aan losse applicaties en ontwikkelomgevingen wat allemaal perfect werkt. Tuurlijk, sommige dingen kunnen beter of sneller worden doorgevoerd, maar andere OS-en zijn ook niet altijd rozengeur en maneschijn.

Lees verder »